Шаровић: У Влади Републике Србије седе нерадници!

Српска радикална странка најоштрије осуђује неефикасност нове Владе и чињеницу да се ниједан закон неће наћи у скупштинској процедури до друге половине септембра.

Заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић подсетио је јавност да су ванредни парламентарни избори расписани да би се наводно убрзале реформе, да Србија не касни, да закони брже долазе, да скупштина више ради и да грађани Србије живе боље.

Шаровић је навео да се за нове министре може прихватити оправдање да им треба времена да припреме законске предлоге, или да се макар упознају са оним што су њихови претходници радили, али да је неприхватљиво да се месецима чека на предлоге упућене од стране оних који су били министри и у претходном сазиву Владе. Он је подсетио да су две трећине министара и председник Владе непромењени у односу на претходну Владу и запитао се где су пројекти на којима они претходних неколико година неуморно раде.

Заменик председника Српске радикалне странке је објаснио да сарадња Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије траје од 2012. године. Мање је битно како ће се у неком тренутку промешати карте и ко ће бити на којој министарској функцији. Чињеница је да функционери ове две странке претходних месеци ништа нису радили, да немају идеју како ће водити Србију и да немају ниједан спреман законски пројекат.

Шаровић је навео да је нетачно да су посланици нерадни. Прави проблем су они који седе у Влади Републике Србије која тренутно нема капацитет да понуди ниједан законски предлог Народној скупштини Републике Србије.

sarovic2