Саопштење градског одбора СРС Зрењанин

Поштовани новинари,представници медија,браћо и сестре,

На зрењанинској политичкој сцени ништа ново :

Утврђивање градива је увелико у току,тако су грађани Зрењанина и околине поново имали част и привилегију да присуствују концерту у центру,додуше овог пута термин је мало промењен због тропске врућине,али су зато градски буџет ове недеље "ојадили" Бајага и Ђорђе Давид.

Питамо се у име ојађених и осиромашених грађана, докле ће се новац трошити на "културно ваздизање" васколиког народа Зрењанина.

Невиђена је бахатост градских руководиоца, који апсолутно не желе да чују глас свих опозиционих странака које осуђују овај вид забаве.

Други вид обнове градива је такође стара, добра проверена варијанта,сазивање седница скупштине града по "хитном" поступку.

Предлог новог пословника о раду скупштине града Зрењанина ,по угледу на сличне пословнике из еуропских „братских“ земаља,јасно дефинише куд плови овај брод на челу са садашњим властодршцима.Овакав пословник о раду скупштине нас  на мала врата ,полако али сигурно уводи у диктатуру пролетеријата.

Питамо се са овог места,као парламентарна партија у градском парламенту ,да ли су то вредности европске демократије,или полако али сигурно тонемо у диктатуру типа Чаушескуа или великог вође из Северне Кореје.

Питамо са овог места које су последице за све нас који никада нећемо да прихватимо те вредности.Да ли ће велики вођа, за све нас неистомишљенике, да по угледу на своје "најбоље учитеље" оформити неки нови Голи оток?

Имали смо ових дана и прилику да гледамо градоначелника Зрењанина на ТВ Пинк,грађани коју су одгледали његово гостовање,упитали су нас да ли ми живимо у истом граду са градоначелником?

Можда ми не видимо да је реконструкција трга одавно завршена,да се не касни са завршетком радова,упркос кредиту који је подигнут,можда ми и грађани не знамо да пијемо здраву воду коју су обећали у предизборним кампањама,можда се возимо заобилазницом која је такође обећана,можда нисмо у кордону незапослених ,жртве разноразних приватизација које су раднике из нашег града , некада индустријског гиганта,довеле до ивице просјачког штапа.

Ових дана смо добили много позива грађана који су били забринути за здравље председника Српске радикалне странке,четничког војводе др.Војислава Шешеља.Пре свега у име градског одбора желим да Вам се свима захвалим на подршци коју сте нам упутили и жељама да председнику буде боље.Овим путем Вас све обавештавамо да је председник одлично,јуче је гостовао на КТВ телевизији у Зрењанину,пренели смо му подршку грађана.

С том подршком и са њим на челу очекујемо одличан резултат на изборима који су ускоро пред нама,те коначан обрачун са ДОСМАНЛИЈСКИМ режимом у свим облицима.

Уједно још једном позивамо све грађане Зрењанина и околине да узму учешће на великом митингу Српске радикалне странке на Тргу републике у Београду за Видовдан, 28. јуна, с почетком у 18 часова, под називом „Видовданска буктиња српског радикализма“.Сви заинтересовани грађани ,који желе да иду на митинг нека се јаве у градски одбор Српске радикалне странке сваким даном од 9-13 часова.