Руководство Српске радикалне странке сутра на Газиместану

Руководство Српске радикалне странке ће сутра, 28. јуна 2013. године на Видовдан, бити на Газиместану са народом који на правом месту обележава Видовдан и све годишњице које су у вези са тим датумом, саопштио је на данашњој конференцији за новинаре Зоран Красић, потпреседник Српске радикалне странке.
Подсетио је јавност да је на Видовдан 1389. године била битка после које је Србија постала вазална творевина, али присутна на територији Косова и Метохије. Вазални однос је подразумевао и да тадашња Србија шаље своју војску у борбе на страни Турака.
Данас се Србија налази у вазалном односу, у односу на НАТО и ЕУ, и данас шаље своје војнике у оквиру НАТО у мировне мисије, али се, за разлику од средњевековне Србије, од ове данашње власти тражи да Србија више не буде присутна на својој територији Косова и Метохије.
„Видовадан је датум сећања. Сећања на Косовски бој, на Сарајевски атентат и Гаврила Принципа, на отмицу и испоруку Слободана Милошевића хашким зликовцима. Сутрашњи Видовдан ће бити упамћен и као дан када се власт у Србији осећала као напуштена девојка због неузвраћене љубави“, изјавио је Красић, оцењујући да су сва „упозорења Војислава Шешеља и Српске радикалне странке су били искрени ставови“. Време је показало да су то позиви који се не одбијају. Сада се Србима нуде позиви да се чека на семафору, док се не одрекнемо Косова и Метохије, а и ако се одрекнемо ништа се не мења, додао је Красић.
Потпреседник Српске радикалне странке је на крају позвао све који се упуте пут Газиместана да одлучно и достојанствено покажу љубав према Србији и хтење да су Косово и Метохија саставни део Србије, као и да искажу подршку Србима који чувају српску тапију у непријатељској средини.