Резултат европског пута Србије - банкрот државе и народа

Након 13 година европског пута Србије у светлу будућност, влада Србије је јавно објавила народу да се држава налази пред банкротством.

Када су вајани еврофанатици преузели државу од Милошевића, 5.октобра 2000. године, држава није била презадужена, грађани су били без дугова према банкама, фабрике су како-тако радиле и биле у власништву народа и државе. Сада фабрике не раде, оне  ретке које раде су у власништву странаца, грађани су презадужени, а држава пред банкротом.

Уместо одмах прекину политику евроинтеграције Србије која је и довела народ и државу до банкрота, власт предлаже да се Србија од банкрота спаси тако што ће затворити 179 друштвених предузећа и угасити 70000 радних места, што ће сваку српску породицу месечно опорезовати са 450 динара, и тако што ће увести порез на факултетске дипломе од 20% или 25%, у зависности од зарада факултетски образованих људи.

На тај начин би, по речима Александра Вучића, Србија уштедела 900 милона евра, што би било довољно за њен спас од банкротства.

Српска радикална странка предлаже мере које би уштеделе српском буџету читавих 2 милијарде евра, а при том,Србија не би морала да отпусти 70000 радника, да опорезује факултетско образовање, јер такав порез не постоји нигде у свету, нити да повећава ПДВ и тиме смањује куповну моћ грађана.

Довољно је само да Србија уместо  пута у ЕУ, постане члан Царинског савеза Русије, Белорусије и Казахстана. Само због привилегованих цена енергената, које би у том случају имала, и поништавањем ССП-а са ЕУ, Србија би уштедела годишње 900 милиона евра, а додатних 950 милона евра Србија би уштедела укидањем непотребних државних агенција, те наплаћивањем 75% пореза на капиталну добит страних банака.

МЕРЕ ВЛАДЕ ЗА СПАС ДРЖАВЕ ОД БАНКРОТСТВА:

1. УКИДАЊЕ СУБВЕНЦИЈА-ОТПУШТАЊЕ 70000 РАДНИКА ИЗ ДРУШТВЕНИХ ПРЕДУЗЕЋА..............уштеда 400 милона евра
  2. ПОВЕЋАЊЕ ПДВ-а – ОПОРЕЗИВАЊЕ СВАКЕ ПОРОДИЦЕ У СРБИЈИ СА 450 ДИНАРА МЕСЕЧНО........уштеда 200 милиона евра.
  3. ПОРЕЗ НА ФАКУЛТЕТСКО ОБРАЗОВАЊЕ У ЈАВНОМ СЕКТОРУ.........................................уштеда 100 милиона евра
  4. СМАЊЕЊЕ СЛУЖБЕНИХ ПУТОВАЊА...уштеда 50 милона евра
  5. ЈЕФТИНИЈИ КРЕДИТИ ..................уштеда 150 милона евра

УКУПНА УШТЕДА......................................900 МИЛОНА ЕВРА