Режим је крив за ванредно стање!

Српска радикална странка сматра да актуелни режим предвођен Српском напредном странком сноси највећи део кривице за ванредно стање које је проглашено у Србији због обилних киша и изливања река.

Надлежни државни органи су имали две године да среде водотокове и обезбеде модеран систем заштите од поплава. Чињеница да апсолутно ништа није урађено и да се поплаве понављају на истим локацијама као и 2014. година апсолутно је неприхватљива. Након поплава из 2014 држава је добила 162 милиона евра за санацију и одбрану од поплава и поставља се питање где је завршио тај новац када свака већа киша и даље проузрокује колапс у Србији. Кривица за овакво стање није у природи нити у Богу већ искључиво у неодговорности оних којима су грађани Србије поклонили поверење на претходним парламентарним изборима.

Српска радикална странка најоштрије осуђује најаву Српске напредне странке да ће обуставити све предизборне активности током ванредног стања. У питању је класична манипулација обзиром да ће напредњаци само прилагодити своје активности како би наставили да стичу јефтине политичке поене злоупотребом људи из поплављених подручја.

poplave