Режија по налогу Запада

Српска радикална странка најоштрије осуђује иступање тужиоца за ратне злочине Владимира Вукчевића који је, без спровођења истраге, изјавио да је на подручју Рашке пронађена масовна гробница са телима косовских Албанаца, наводно ликвидираних од стране Срба, истакао је Борис Алексић, члан Председничког колегијума на данашњој конференцији за новинаре. Он је оценио да је скандалозно да тужилац износи у јавност непроверене тврдње.

„Изјава Владимира Вукчевића идентична је изјави представника тзв. владе Косова Куштрима Гаре, и сагласна је политици Вашингтона и Брисела чији је циљ да Србе представи као злочинце, а Шиптаре као њихове жртве,“ нагласио је Алексић.

Он је истакао да је очигледно власт све режирала по налогу Запада уочи доласка Сержа Брамерца и скорог доношења мишљења Међународног суда правде о једностраном проглашењу независности Косова.

„Све је јасније да режим обмањује грађане наводном дипломатском борбом за очување интегритета и целовитости државе, а да чини све да ослаби позицију Србије“, закључио је Алексић.