Разрешен начелник Општинске управе

На основу првостепене одлуке Општинског суда у Младеновцу, Мирјана Симовић је разрешена дужности начелника Општинске управе, а иначе је као заједнички кадар ДС и ДСС, јула прошле године, започела други мандат на поменутој функцији. Како је наведено у образложењу, избор Симовићеве је поништен јер је уочено непоштовање законских одредаба приликом спровођења конкурса. Наиме, документација другог кандидата је на волшебан начин одбачена као некомплетна, али се касније испоставило да то није била истина.

Рад општинских служби је већ данима паралисан, а општинска организација Српске радикалне странке у Младеновцу указује да су све одлуке које је потписала Мирјана Симовић нелегитимне.

Покренут је судски поступак против чланова комисије која је разматрала пријаве на основу конкурса, а такође и против Бранислава Јовановића (ДСС) , председника општине, који је био у обавези да обезбеди поштовање закона.

Српска радикална странка Младеновац оцењује да је овим потврђено да је локална власт огрезла у безакоњу и криминалу и позива надлежне државне органе да под хитно преиспитају документацију СО Младеновац.