Раскринкане лажи Томислава Николића

„Све лажи и оптужбе Томислава Николића против Војислава Шешеља у потпуности су раскринкане. Уместо да понуди некакве доказе за своје лажи, Николић је уз помоћ великог броја присталица покушао да изврши притисак на суд, а на саслушању се бранио ћутањем“, изјавио је члан Председничког колегијума Немања Шаровић који је заједно са страначким колегама Еленом Божић Талијан и Вјерицом Радетом  поднео приватну кривичну тужбу против Николића због тога што је у интрвјуу дневном листу „Ало“ 1. јула 2010.године оптужио Војислава Шешеља да је из хашке ћелије пре две-три године наводно наручио убиство једнога човека.

Тужба коју смо поднели не представља никакав, а свакако не политички прогон Николића, већ покушај да се у Србији успостави одговорност за јавну реч  и правни поредак у коме ће лажови попут Томислава Николића одговарати за штету коју својим лажима нанесу другима, тврди Шаровић.

Шаровић је на конференцији за новинаре испред Палате правде оценио да се Николић понаша исто као и члан земунског клана Милош Симовић на кога се Николић позивао, а који се против оптужби за бројна убиства и друга најтежа кривична дела такође брани ћутањем.

Шаровић је нагласио да је Николић одбио да одговори на његова питања, укључујући и ко је човек преко кога је наводно Војислав Шешељ наручио убиство  као и ко је човек чије је убиство Шешељ наводно наручио.

Иако је Томислав Николић непосредно након завршетка саслушања окупљене новинаре и јавност обмануо да је дао исказ суду, судски записник о саслушању окривљеног Томислава Николића непобитан је доказ да је Николић одбио да одговори на било које питање суда или Немање Шаровића у својству оштећеног као тужиоца.

„На питање суда да окривљени Томислав Николић изнесе одбрану у вези интервјуа који је објављен у дневном листу „Ало“ у јуну месецу 2010, окривљени изјави: ја не желим да одговарам на ово питање нити на било које питање суда у вези са напред наведеним“, прочитао је Шаровић део судског записника.

Шаровић је апеловао на правосудне органе да у најкраћем року окончају потупак који се одуговлачи већ две године, а води се по пријави чланова СРС за кривично дело изазивања панике и нереда.