Радикали за нереде оптужују жандармерију

Председник ОО СРС Оџаци, Милан Ћук, данас је одржао конференцију за новинаре на којој је било речи о локалним изборима који су у општини Оџаци одржани 15. децембра.

Ћук је рекао да су грађани дан избора провели у страху од повреда, физичких напада па чак и смртних последица. Он је изразио наду да се то никада неће поновити.

Српски радикали  сматрају да је изборне радње треба обавити достојанствено као и много пута раније, у миру, у духу толеранције, да то буде један празнични дан у којем треба да искажемо своје задовољство или незадовољство садашњом влашћу у локалној самоуправи и да се определимо за кога ћемо гласати и коме указати поверење за наредне четири године.

Показало се да ванредни избори морају бити орочени, да имају карактеристику ванредности и да буду орочени до следећих ванредних избора и више никада не могу бити редовни избори, не само у нашој општини већ у било којој другој средини - рекао је Милан Ћук.

Он тврди да је већ приликом расписивања избора дошло до агитовања, да су се куповали гласови. Дошли су људи са стране и покушали да осиромаше ове већ ионако осиромашене и унесрећене грађане у општини Оџаци. Народ је ниско пао и није размишљао шта га чека у наредне четири године.

Ми српски радикали смо покушали да одрадимо свој део посла и сматрамо да смо све елемнте избора, када је слобода одлучивања у питању, задовољили и супротставили смо се како доликује када је нападнут наш члан Стевица Цвјетковић и полицајац Даниел Радаковић који је био у цивилу јер су се обојица враћали са гласања. Грађани Бачког Грачаца су се дигли да заштите своје суграђане. Сви смо били поражени када смо видели да се ради о припадницима жандармерије који су показали своје легитимације и полиција није могла ни да их приведе нити да реагује у складу са законом и прописима чак су морали и да се повуку и да буду мирни док припадници жандармерије нису напустили Бачки Грачац - нагласио је Милан Ћук и додао - у општини Оџаци су тог дана виђане регистрације БГ, НС, ЗГ, ЗД ОС а неретко се дешавало и да се мењају регистарске таблице на аутомобилима у зависности од случаја и потребе.

На данашњој конференцији за новинаре Милан Ћук, председник ОО СРС Оџаци, рекао је да су новинари Б92 били необјективни када су изјавили да су били нападнути. Ћук је нагласио да су прорадиле емоције житеља Бачког Грачаца и да је било жустрих и непримерених речи али није било физичких напада на новинаре.