Радикали позивају да се на референдуму заокружи НЕ!

Градски одбор Српске радикалне странке Лесковац обавештава јавност и позива све грађане Лесковца да изађу на предстојећи референдум, заказан за 16. јануар, и заокруже НЕ, како би заједно спречили нелегитимно и крајње штетно мењање највишег правног акта – Устава Републике Србије.

„Српска радикална странка упозорава да је тренутак за заказивање референдума у потпуности погрешан, јер је срамотно и неозбиљно да једнопартијска скупштина доноси одлуку о било каквим законским променама, поготову када је реч о Уставу Републике Србије. Налазимо се на корак од званичног уласка у изборни процес и расписивања избора, а некоме из власти је пало на памет да мења Устав и тобоже уређује судство. Једино што може да буде последица једне овакве одлуке јесте још већи, ако не и потпуни хаос у судској грани власти, која ће на овај начин бити потпуно подложна манипулацијама и политичком утицају. Захтев за промену Устава стиже од стране Венецијанске комисије и представља чист диктат Европске уније и њених челника. Јавност у Србији је веома свесна чињенице да из Европске уније за нас Србе никада ништа добро није стигло и да је ово само још једна у низу погрешних одлука, којој се под хитно мора стати на пут“, упозоравају из Градског одбора Српске радикалне странке Лесковац.

„Једини начин да заштитимо вољу грађана, процес избора судија, легитимитет Народне скупштине Републике Србије и нашу државу је да изађемо на референдум и једногласно заокружимо „НЕ“. Не промени Устава, не диктатима из Европске уније, не укидању улоге Народне скупштине у процесу избора судија и не накарадном уласку Србије у Европску унију, која нам деценијама уназад отима делове наше територије и води најгору антисрпску политику – закључили су лесковачки радикали.

Градски одбор Српске радикалне странке Лесковац овим путем честита предстојеће божићне и новогодишње празнике свим суграђанима, уз жељу да их проведу у породичном миру, слози и благостању.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ