Радета: Стоп напредњачким претњама и уценама!

На данашњој конференцији за новинаре, председник Извршног одбора Вјерица Радета, скренула је пажњу на три актуелне теме.

Најпре везано за Иницијативу младих за људска права, такозвану невладину организацију и организовање фестивала „Мердита“. Анита Митић, која је председник те такозване невладине организације, јавно је у медијима говорила о томе да се они финансирају из Сорошевих фондова, из Рокфелерових фондова и да су огроман новац добили да би деловали на подручју Балкана. То је једина иницијатива, једина организација која је јавно подржала недавно усвојени споразум о оснивању Регионалне канцеларије младих, коју је усвојила Народна скупштина Републике Србије. Тим споразумом предвиђено је да центар те Регионалне канцеларије младих буде у Тирани. Најновији скандал је чињеница да ће на том фестивалу учествовати Атифета Јахјага некадашњи председник владе лажне државе Косово, а тема о којој ће говорити Атифета Јахјага је о женама жртвама силовања, злостављања и мучења током рата на Косову и Метохији. Српска радикална странка упозорава режим у Србији да је крајње време да се такозвани невладин сектор озбиљно регулише законом и да не дозволимо да нам којекакви сумњиви ликови вршљају Србијом, пропагирају некакву културу и да све то раде супротно интересима државе Србије. Радета је такође подсетила да су наши одбори на Косову и Метохији једногласно одлучили да неће учествовати на овим албанским изборима и о томе су на Косову и Метохији обавестили јавност,а српски радикали позивају све чланове и симпатизере Српске радикалне странке да, у складу са том одлуком наших одбора, не учествују у тим изборима.

Друга тема о којој је Радета говорила је подсећање на оно што је Александар Вучић, и као председник владе, а сада већ и као председник државе, јуче у свом обраћању рекао: да ће Србија наставити да унапређује сарадњу са Руском Федерацијом. Српски радикали желе свеобухватну сарадњу, окретање од Европске уније и савез са Руском Федерацијом, али ово што је Вучић јуче рекао и што говоре чланови, до скора његовог кабинета, да желе да унапређују сарадњу са Руском Федерацијом, једноставно није истина. Не може се унапређивати сарадња са Руском Федерацијом тако што се, заправо, тако моћна и озбиљна држава исмева. Вјерица Радета је подсетила на скандал у трговинским односима када су уместо свињског меса у Русију послате свињске коже, па затим пољске јабуке уместо наших јабука. Све је то наравно враћено. А сада имамо најновији скандал да је враћено 13 тона јунећег меса које је послато из Србије у Русију, јер је заражено неким вирусом. Таква аљкавост је недопустива.

Последња тема је јавна тајна у Србији, а то је условљавање запошљавања у локалним самоуправама и јавним предузећима чланством у напредњачкој странци. И то је скоро па прихваћено у народу и постало је нешто о чему се отворено говори, али тим локалним напредњачким кабадахијама по Србији то није довољно, па су кренули у озбиљне нападе, уцене, претње отказима свим људима који су запослени у локалним самоуправама и локалним јавним предузећима уколико се не учлане у напредњачку странку. Српски радикали свакодневно добијају информације са терена где се јављају и људи који чак и нису чланови Српске радикалне странке. Кажу да их зову начелници да разговарају са њимау четири ока и да им кажу – или ћеш се учланити у Српску напредну странку, или очекуј отказ. То је заиста постало неподношљиво. Српски радикали желе о томе да говоре у јавности. Радета је нагласила да жели да скрене пажњу људима да не треба да се плаше, да треба јасно и гласно да кажу да не желе да буду чланови те странке, ако заиста то не желе.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ