Преплаћени пешачки прелаз „Пасарела” у Лозници ломи вратове за 90.000 евра!

Српска радикална странка, вољом грађана Лознице, после 8 година повратила је парламентарни статус у овом граду и кроз рад и наступе наша два одборника настојаћемо да буде једина права опозиција напредњачком режиму и општинској власти.

– Намера нам је да у наредне четири године будемо оштра, али истовремено правична и аргументована опозиција, која ће будним оком посматрати све потезе актуелне већине у Скупштини града Лознице. Нећемо имати никакав проблем да подржимо одлуке које буду у интересу грађана, јер никада нећемо бити опозиција народу, већ само и искључиво режимима који покажу склоност ка криминалу и корупцији. Путем редовних конференција за медије, скупштинских наступа и разговора са грађанима, износићемо све афере и указиваћемо на недомаћинско трошење буџетских средстава – упозорио је Ненад Самарџић, одборник Српске радикалне странке у Скупштини града Лознице.

– Примера за бахато и немарно трошење средстава из градског буџета има много, а данас ћемо указати на проблем пешачког прелаза „Пасарела”, који се налази преко пруге код железничке станице. Реконструкција прелаза плаћена је 90.000 евра, а једино што смо добили јесте нефункционалан, небезбедан и вишеструко преплаћен прелаз, који је према свим прорачунима могао максимално коштати 45.000 евра. Ми српски радикали постављамо питање где је и на шта отишла разлика у цени коштања ове инвестиције. Функционалност овог прелаза је на чистој нули, јер стари, болесни, инвалиди, особе са ортопедским помагалима, мајке са децом и колицима, практично нико ко није у најбољој кондицији, не могу да га користе. Уместо да су наручиоци и извођачи ових радова консултовали струку, градска власт је једино размишљала како да вишак новца стрпа у сопствене џепове. На ову тему смо постављали и одборничка питања, имајући у виду да је на овом прелазу долазило и до повређивања грађана. Једини одговор који смо добили од градске власти јесте да они немају таквих информација – истиче Ненад Самарџић, додавши да ће Градски одбор Српске радикалне странке Лозница од данас држати редовне конференције за медије на тему локалних проблема у граду. Овом приликом је позвао све грађане, уколико имају потребе, да се обрате одборницима Српске радикалне странке.