Предаја изборне листе Српске радикалне странке опструисана на све могуће начине!

Изборна листа Српске радикалне странке за републичке изборе усвојена је након одређених компликација, које су трајале више од једног дана и за које српски радикали не сносе никакву кривицу. Сматрамо да је проглашење наше листе одлагано без икаквог ваљаног разлога, са намером да се омогући некој другој опцији да преда листу и потписе и добије виши број на гласачкој листи.

Кандидату из Косјерића који се налази на 209. месту изборне листе грешком општинске администрације издато је уверење о бирачком праву које гласи на 2014. годину. С обзиром на то да  се ради о пропусту државног органа, исправно би било на лицу места констатовати и исправити грешку и одмах потом прогласити листу.

На данашњој конференцији за новинаре, председник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ је оптужио Српску напредну странку, Социјалистичку партију Србије и Демократску странку за прикупљање потписа пре него што су званично издати формулари. Шешељ је истакао да Српска радикална странка има најквалитетнију организациону структуру и да би сигурно прва обавила тај посао да су све странке започеле прикупљање потписа у исто време и под истим условима.

Шешељ је скренуо пажњу на велики проблем који се јавља приликом прикупљања и овере потписа на локалном нивоу. Нека документа могу да овере само нотари и општинске изборне комисије не прихватају друга документа. Нотари за један потпис наплаћују између 2000 и 2500 динара, док се потпис судских писара плаћа 50 динара. Српска радикална странка је на време упозоравала да Закон о нотарима не сме бити усвојен, а сада захтевамо да се све спорне одлуке обуставе и да валидни буду сви потписи судских писара и сви потписи општинских чиновника, матичара, који се баве тим послом.

саопштење1