Посета секретара руског Комитета за одбрану Војислава Шешеља

Чланови Комитета за одбрану Војислава Шешеља Дејан Мировић, Вјерица Радета и Љиљана Михајловић састали су се данас са секретаром руског Комитета за одбрану Војислава Шешеља Маргаритом Обрасковом.

У пријатељском и отвореном разговору представници оба комитета су се сагласили да се против др Војислава Шешеља у Хашком трибуналу води политички процес и да му се 11 година на најгрубљи могући начин крше сва људска и процесна права.

Маргарита Обраскова обавестила је прдставнике Комитета за одбрану Војислава Шешеља да ће руски Комитет, у сусрет очекиваној ослобађајућој пресуди у Хашком трибуналу, крајем септембра организовати округли сто у Руској думи посвећен председнику српских радикала.

Чланови Комитета за одбрану Војислава Шешеља захвалили су руским пријатељима на пажњи коју су свих ових година посвећивали хашком процесу др Војислава Шешеља и изразили наду да ће се сарадња са руским интелектуалцима, члановима руског Комитета за одбрану Војислава Шешеља, наставити и након Шешељевог повратка у Србију у циљу учвршћивања пријатељства између два братска народа.

Представници оба комитета су сагласни да ће Шешељев повратак у Србију позитивно утицану на неопходне политичке промене и поновну афирмацију Српске радикалне странке као и на враћање Србије са погубног европског пута на пут сарадње са пријатељским државама, првенствено са Руском Федерацијом.