Помоћи у виду грађевинског материјала за избегла и прогнана лица из Републике Српске Крајине!

Члан Већа општине Нови Београд и председник Комисије за избор корисника помоћи у виду грађевинског материјала за избегла и прогнана лица из Републике Српске Крајине, Биљана Живојиновић, информисала је јавност о акцији поделе грађевинског материјала угроженим породицама.

"У последње време сведоци смо маћехинског односа државе према људима с избегличким стаутсом, с једне стране, и мигрантима с друге стране. Нажалост, сва пажња режимских институција усмерена је била ка помагању мигрантима док су на маргинама остала лица из Републике Српске Крајине као и расељена лица с подручја Косова и Метохије. С тим у вези, и поред мизерног буџета општине, успели смо крајњим напорима да изађемо у сусрет људима који вапе за помоћ, а којима су државне институције затвориле врата. У првој, у низу наредних акција, обезбедили смо грађевински материјал за пет најугроженијих породица које су на време конкурисале", истакла је госпођа Живојиновић и закључила:

"Иако се у свим београдским општинама, где српски радикали партиципирају у власти, овакве акције често одржавају, општине ипак, због смањених ингеренција и мањих буџета нису у могућности да помогну свим грађанима са овим статусом. Након предстојећих градских избора где очекујемо велику подршку свих суграђана, и преузимања власти у Граду, српски радикали ће бринути  како о избеглим и расељенима, тако и о свим социјално угроженим лицима."