Покрајински избори: Српски радикали траже већа издвајања за област социјалне заштите из покрајинског буџета!

Српска радикална странка сматра да је област социјалне политике у АП Војводини била неправедно занемарена током претходних година и захтева далеко већа издвајања из покрајинског буџета за део становништва којем је потребна додатна социјална заштита.

Српски радикали не заборављају породице палих бораца, ратне и војне инвалиде, ветеране рата, борачка удружења, вишечлане породице и све оне који су заслужили да се држава стара о њима. Уместо празних прича о родној равноправности и пројеката из ове области који служе искључиво за лично финансирање појединаца, ми захтевамо да се, на покрајинском нивоу, врати накнада за треће дете и да се води далеко снажнија и одговорнија популациона политика.

Српски радикали захтевају да се из покрајинског буџета финансирају програми професионалне рехабилитације особа са инвалидитетом, како би се створили лакши услови за њихов живот и интеграцију у друштво. Поред тога, Српска радикална странка се залаже за већа средства за стамбено збрињавање вишечланих породица, већи матерински додатак и финансирање програма биомедицински потпомогнуте оплодње, како бисмо ставили тачку на негативне демографске трендове.