ПОКАЖИТЕ НАРОДУ СПИСАК ИЗДАТИХ ГРАЂЕВИНСКИХ ДОЗВОЛА, ИЛИ ПРИЗНАЈТЕ ДА ЛАЖЕТЕ

Законом о планирању и изградњи предвиђено је издавање грађевинских дозвола у року од 28 дана. Пошто је закон почео да се примењује од 1. марта, време је да Влада и надлежно министарство обавесте јавност о ефектима примене ове законске одредбе.

Српска радикална странка позива министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорану Михајловић да одмах објави број захтева за издавање грађевинских дозвола за изградњу породичних кућа, стамбених зграда и привредних објеката на дан 1. марта 2015. године, као и број издатих грађевинских дозвола до 28. марта 2015. године.

Представници владајућег режима више ни не спомињу своја лажна обећања из предизборне кампање и настављају са обмањивањем грађана, па тако Зорана Михајловић обећава електронско издавање грађевинских дозвола од 2016. године, како би скренула пажњу јавности са обећања о издавању грађевинских дозвола на једном шалтеру и у року од 28 дана, подсећају српски радикали.

Српска радикална странка захтева да Влада и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре обавести јавност о именима инвеститора и висини инвестиција које су, или ће бити, уложене по евентуално издатим грађевинским дозволама и подсећа да су представници режима обећавали навалу домаћих и иностраних инвеститора, који су само овај закон чекали да похрле са инвестирањем и новим радним местима.