Подела Србије

Српска радикална странка најоштрије осуђује намеру режима да преко такозваног Националног савета за децентрализацију, на чијем челу се налази познати сепаратиста и антисрбин Ненад Чанак, у  марту изради некакву стратегију поделе Србије на регионе који ће имати административно-политички карактер, што значи буџет, чиновнички апарат и седиште. Овим потезом режим Бориса Тадића дефинитивно показује да је спреман да иде до краја у уништавању државе Србије. Након окупације Републике Српске Крајине, покушаја ликвидације Републике Српске и окупације Косова и Метохије, непријатељи српског народа сада хоће да униште и Србију, тиме што ће је поделити на административне регионе између којих неће бити никаквих суштинских веза.

Српска радикална странка позива режим да одустане од овог опасног политичког експеримента и да не доводи у питање територијално јединство и целокупост Републике Србије.

Излазак и свеопште кризе у којој се држава налази није у њеној подели, већ у поштовању Устава, оживљавању привреде, помоћи социјално угроженим грађанима и што чвршћем ослањању на Руску Федерацију