„Ослободите Шешеља“ друго вече

Градски одбор Српске радикалне странке Нови Сад вечерас је организовао друго у низу протестних вечери „Ослободите Шешеља“. У страначким просторијама које су биле мале да приме све заинтересоване, говорили су јавне, нестраначке личности које подржавају борбу за живот и слободу др Војислава Шешеља.

„Пред нашим очима инквизицијски муче и злостављају једног човека, а цео његов народ и држава ћути и данас се треба захвалити свакоме ко о овом злочину не ћути. Војислав Шешељ је личност којом ће овај народ дубоко и дебело да се поноси кроз историју. Нико ко се не побуни колико може на ово што се Шешељу дешава у Хагу, не може живети мирне савести“- поручила је присутнима новинар Милијана Балетић.

„Данас се за право и правду мора борити свим средствима, а најочитији пример за то јесте проф. др Војислав Шешељ. Он је у својој планетарној мисији потопио цео Хашки трибунал и аргументовано указао на злочиначки подухват оних који су расформирали Југославију. Разбио је читаву концепцију злочиначког удруживања да се за тај распад окриве Срби. Позивам целокупну академску заједницу да захтева хитно ослобађање др Војислава Шешеља“- закључио је професор права Мирослав Милосављевић.

„Знамо сви да је неправда која окружује Шешеља огромна и несхватљива. У Хагу су многи виђени Срби, а нема ниједног који стварно тамо треба да буде. Оваква врста инквизиције је страшна и ово што ми вечерас радимо је цивилизацијски чин. Ми се овде боримо за слободу једне интелектуалне величине каква је проф. др Војислав Шешељ и какве дуго неће бити у нашем народу али и свету уопште. Ми се данас боримо за истину и правду сваког Србина. Након распада бивше Југославије Војислав Шешељ је једини који је исцртао границе Србије. Карлобаг-Огулин-Карловац-Вировитица. То су наше границе“- истакао је Жарко Димић, директор архива САНУ у Сремским Карловцима.

По завршетку протестне вечери присутни су и вечерас кренули у протестну шетњу старим градским језгром Новог Сада, носећи страначке заставе и велики транспарент „Ослободите Шешеља“.

Градски одбор Српске радикалне странке Нови Сад у среду, 29. октобра 2014. године, са почетком у 18.00 часова, у страначким просторијама у Новом Саду, Булевар Михајла Пупина 18 б, организује треће протестно вече „Ослободите Шешеља“.

На трећој протестној вечери говориће: правни саветник др Војислава Шешеља адвокат Милан Терзић, Александар Биберџић, правник и члан Председничког колегијума Српске радикалне странке генерал Божидар Делић.