„Ослободите Шешеља“ десето вече

Градски одбор Српске радикалне странке Нови Сад вечерас је организовао десето протестно вече „Ослободите Шешеља“.  У препуним страначким просторијама говорили су апсолвент Правног факултета у Новом Саду – студент продекан Тамара Добричанин, потпредседник Градског одбора и одборник у Скупштини града Новог Сада, дипл. правник Љубомир Јокић и новнинар Милада Цицовић Поповић.

„Војислав Шешељ је Обилић 21. века који се дванаест година хашког тамновања води записом кнеза Лазара „Ја не одлучујем да ли ћу ићи у битку по томе колика је сила која ми прети, него по томе колику светињу браним“ - истакла је апсолвент Правног факултета у Новом Саду – студент продекан Тамара Добричанин.

„Војислав Шешељ, свих ових година, доследно је заступао своју националистичку идеологију и за њу је био спреман да се жртвује, увек је био уз народ и ишао је тамо где је било најтеже и најпотребније. Увек нам је пружао веру, наду и сигурност да један човек и једна партија увек стоји иза нашег српског народа. Највећи допринос његовој борби представља јака Српска радикална странка и зато, браћо и сестре, збијајмо редове за ослобађање Шешеља и коначну победу српског народа“ - закључио је.

„Зашто сам данас овде на овом скупу подршке Воји Шешељу? Зато што знам ко су ми преци, зато што имам самопоштовања и морала и зато што могу да расуђујем и мислим својом главом. Све то недостаје српској елити која нема визију за нашу будућност.  Проф др. Војислав Шешељ нам отвара очи о сопственом народу. Шешеља су издали и кумови и другови. Војислав Шешељ је још у младалачким данима био један од најинтелигентнијих и најзрелијих гимназијалаца. Био је најбољи од свих нас. У свему. Слобода Шешељу! Слобода Србији!“.- поручила је присутнима новинар Милада Цицовић, питајући се „да ли је Војислав Шешељ други Принцип“.

У току протестне вечери стигла је вест коју је читава Србија чекала дванаест година, коју је на крају десете протестне вечери саопштио председник Градског одбора Ђурађ Јакшић, да је председник Српске радикалне странке др Војислав Шешељ одобрено безусловно пуштен на слободу до изрицања пресуде. У препуним просторијама ова вест је дочекана са одушевљењем и сузама радосницама.

Исте вечери Градски одбор Српске радикалне странке Нови Сад организовао је величанствени плави караван у којем је учествовало више од 150 аутомобила, који су прошли централним новосадским улицама, поздрављени од стране Новосађана овацијама и аплаузима.