Обновићемо иницијативу да Нови Сад добије улицу Слободана Милошевића!

Одборничка група „Др Војислав Шешељ-Српска радикална странка“ у Скупштини Града Новог Сада обновиће иницијативу да се једна улица у Новом Саду назове именом Слободана Милошевића, бившег председника СР Југославије и Републике Србије, мучки убијеног у Хашком трибуналу, 11. марта 2006. године, најавио је Ђурађ Јакшић, шеф одборничке групе Српске радикалне странке у Скупштини Новог Сада.

„Српска радикална странка је 2012. године, покренула иницијативу да Нови Сад добије улицу Слободана Милошевића, као доминантне политичке фигуре и државника, који је, на српској политичкој сцени, у великој мери обележио крај 20. и почетак 21. века. С обзиром, да наш предлог није наишао на разумевање тадашње власти, а да, новоформирана скупштинска већина, по речима градоначелника Вучевића, није оптерећена политичким програмима и идеолошким разликама, ми српски радикали, овај пут, очекујемо ширу подршку у Скупштини иницијативи да се једна улица у нашем граду назове именом Слободана Милошевића“- поручио је Јакшић.

Српска радикална странка је уверена да се, формирањем нове градске власти, ништа у Новом Саду суштински неће променити, да ће град и у наредном периоду наставити да тумара и лута, без јасног плана и програма и издефинисаних приоритета. Нове коалиционе партнере окупио је голи политички интерес, а већ на старту је јасно да се слажу као „рогови у врећи“, јер три одборника тзв. „најновосадскије“ коалиције нису гласала за избор градоначелника и нове градске власти - закључио је Ђурађ Јакшић.

slobodanm