Нова поскупљења најтеже ће погодити југ Србије

Многе политичке странке  користе најаву одржавања „геј параде“ за прикупљање јефтиних политичких поена, дајући на тај начин превелик медијски простор маргиналним политичким групама, организацијама и личностима које у Србији не представљају никога, као што не представљају ни ЛГБТ популацију за чија се права, наводно боре. Српска радикална странка сматра да је парада морала бити забрањена због узнемиравања грађана и пропагирањањ хомосексуализма као друштвене вредсности, што свакако није, а не због безбедности.

Организовање „геј параде“ представници власти користе да би скренули пажњу јавности са суштинских, најбитнијих проблема свих грађана . Став је Српске радикалне странке да међу најважније проблеме не спада „геј парада“ већ талас поскупљења, незапосленост, лош и скуп здравствени систем, отворено инсистирање Европске уније да се Србија одрекне АП Косово и Метохија зарад почетка преговора о чланству и што државно руководство на то пристаје. То су прави проблеми највећег дела грађана и Српска радикална странка ће учинити све да пажњу јавности усмери ка тим најважнијим проблемима.

Став градског одбора Српске радикалне странке у Лесковцу је да ће најновији талас поскупљења негативно утицати на животни стандард свих грађана Србије, али да ће последице посебно бити погубне за становнике југа Србије јер привреда овог дела државе већ годинама заостаје и назадује у односу на остале делове Србије.