Нерма Јелачић износи неистине о Шешељевом здравственом стању

Српска радикална странка сматра да је скандалозна изјава Нерме Јелачић којом је покушала да демантује да Трибунал погрешно лечи Шешеља,  тврдећи да „лидер српских радикала има најбољу могућу медицинску негу“. Лекари у болници изван Хашког трибунала, у коју је Шешељ поново пребачен 18. јануара јер му је позлило, закључили су да је Шешељ у Трибуналу све време неадекватно лечен и да је добијао погрешне лекове, истакао је правни саветник Војислава Шешеља, Дејан Мировић на данашњој конференцији за новинаре.

Мировић је прецизирао да су  лекари  Шешељу у болници изван Хашког трибунала одмах значајно променили терапију и уместо претходних лекова, преписали су му два нова - то су „глидоксин“ и „елибактрил глутиломин“.

Мировић је као „још скандалознију“ оценио изјаву Нерме Јелачић да је Шешељ 18. јануара био „превентивно пребачен из притвора у болницу изван Хашког трибунала“.

Војислав Шешељ није превентивно одведен, него му је позлило. Медицинска сестра је три пута долазила и мерила му све вредности, телефоном је консултовала лекаре и на крају су дошла кола хитне помоћи која су га одвезла, објаснио је Шешељев правни саветник.

Мировић је нагласио да Нерма Јелачић нема појма какво је Шешељево здравствено стање зато што је Шешељ забранио Хашком трибуналу да има увид у његово здравствено стање. Војислав Шешељ хоће да јавност буде упозната са његовим здравственим стањем, али преко странке, правних саветника и лекара које је он изабрао, јер они износе истину, рекао је Мировић.

Он је истакао да је председник Српске радикалне странке пре десетак дана дао сагласност да га прегледа тим лекара из Србије који је формирао Милован Бојић. У том тиму су Милован Бојић кардиолог, Зора  Наумовић кардиолог,  Миодраг Вукчевић пулмолог и Паја Момчилов као лекар из странке.