Не сме се прихватити школовање на франкенштајн језику

Странка српских радикала излази на изборе и у Херцег Новом и у Тивту. У Херцег Новом ССР је у коалицији са Народном Странком, а у Тивту са Демократском српском странком и групом грађана.

Свједоци смо да је у Црној Гори на дјелу духовни и биолошки геноцид над српским народом, попут онога који је својевремено спроводио Анте Павелић у НДХазији. Стога су у програму ССР идентитетска питања на првом мјесту. Дакле, првенствено спашавање прогоњеног српског језика и нападнуте Српске Православне Цркве, а тиме и Срба као народа.

Од кад су папољупци и НАТОљупци окупирали Црну Гору и њоме газдују као својим посједом, режим је Србе у њој означио као резерват, од чијег бића треба направити нову нацију – црногорску. Рачунају да ће тако уништити, не само Србе, него и њихове коријене на овим просторима. У ту сврху су им велесветске газде дозволиле сва средства. Стога је прозападни антисрпски режим Србима прво отеo фабрике и предузећа – оно од чега се живи, а онда је кидисао на српски идентитет – оно због чега се живи. Забранише ријеч Србин, па многи, неко од страха, а неко од интереса, помисли да је боље бити оно што није. Онда режим навали на језик и Цркву. Из Српске Православне Цркве прогнаше српске свештенике, а из школа и јавних установа српски језик. Хоће по сваку цијену да Црну Гору расрбе и полатине. А већ су је, силом на срамоту, сву полатиничили. Ни резиме у научном раду не смије бити на ћирилици. Кажу „није читљива“, а и помислиће им западне газде да је на српском језику, па куд ће им тај „пропуст“. Ни оно што Србима устав гарантује - документа на српском језику и ћирилици, више не издавају, чак ни кад „крви пропљуваш“. Све сама латиница, њихово ватиканско-црногорско писмо.

Ово је само један дјелић из црне црногорске стварности у којој српски народ не живи, но се мука мучи. Странка српских радикала, зато, позива све Србе, да се одупру подвали црногорских режимлија и да карикатуре српског језика никад не прихватите као језик. Поручујемо страним плаћеницима у лику режима да, ма колико кидисали на ћирилицу, не могу нам је спалити ни на папиној, ни на НАТО-вој ломачи. А Српски радикали су ту и да кажу добро плаћеним Србима у удобним скупштинским клупама, да им купопродаја, у којој купише посланичке фотеље за продати српски језик, неће проћи.

Неспорно је да се парламентарна, тзв. просрпска опозиција, труди свим силама да Србе заведе за Голеш планину. Уз то се поносно сликајући под антисрпским заставама, без имало гадљивости на НАТО гумене чизме и „спасилачке“ авио-подухвате. Очигледно да је релаксирана сазнањем, да ће НАТО „помоћ“ угроженом становништву  платити порески обвезници Црне Горе, а не „хуманитарна“ НАТО алијанса.  Тамо, иза Голеша, у опојном мирису тамјана из Ватикана, провладина опозиција истрајно објашњава Србима како је „вратила српски језик у школе“, како је језик под именом црногорски-српски, босански, бошњачки, муслимански, хрватски,... нешто најљепше што је српски народ задесити могло?!

Стога Странка српских радикала упозорава српски народ да, ни због аманета предака, ни судбине потомака, не смије пристати на притисак силеџија из режима и најопаснију подвалу провладине опозиције, и прихватити школовање своје дјеце на франкештајн-језику. Срби у Црној Гори не смију пристати ни на  антисрпске програме у школама, направљене за школовање нових јаничара од српске дјеце. Да би заштитио дјецу од овог зулума, српски народ мора по сваку цијену, издејствовати посебне школе за своју дјецу, у којим ће се школовати на српском језику, уз научне, а не антисрпске програме.

Српски радикали су уз свој народ и никад га издати неће!