Напредњачка власт у покрајини се бави сама собом!

Уместо да засуче рукаве и од старта крене да ради у интересу свих грађана АП Војводине, напредњачка власт у Покрајини, већ више од два месеца води кадровску политику, и бави се бесмислицама и сама собом.

„Српска радикална странка је још 2010. године раскринкала криминалне радње и сумњиве трансакције у Секретаријату за науку и технолошки развој и фамозном Фонду за развој нових технологија, информишући јавност о детаљима малверзација у Секретаријату који је водио Драгослав Петровић“- поручио је Ђурађ Јакшић, шеф посланичке групе „Др Војислав Шешељ-Српска радикална странка“ у Скупштини АП Војводине.

Јакшић је нагласио да је пре месец дана формирана радна група са задатком да испита пословање Секретаријата и Фонда, уместо да комплетну документацију преда надлежним државним органима, који су једини ингерентни да се баве истражним радњама.

„Када се формира радна група врло често постоји основана сумња да се нешто жели заташкати и сакрити од очију јавности. Покрајинска власт је на чело ове радне групе поставила Михаља Њилаша, дојучерашњег коалиционог партнера Драгослава Петровића. Да ли можемо очекивати да ће Њилаш доћи до непристрасних сазнања о сумњивим трансакцијама некадашњег колеге и коалиционог партнера Драгослава Петровића?!“- сматра Јакшић.

Српска радикална странка инсистира да се у најкараћем року Статут АПВ у потпуности усклади са Уставом Републике Србије, јер је, како је Јакшић истакао, због трулог политичког компромиса између ДС и СНС, овај посао остао недовршен 2014. године.

„Неопходно је хитно ускладити назив извршног органа АП Војводине са Уставом Републике Србије, јер је назив „Покрајинска влада“ противуставан. Не могу у сувереној држави постојати две Владе, него само једна. Термин „националне заједнице-националне мањине“ није у сагласности са Уставом, јер највиши правни акт не познаје националне заједнице, него искључиво националне мањине. Коначно, одредница „Заштитник грађана-Омбудсман“ је преотивуставна, јер „Омбудсмана“ не познаје Устав“-закључио је Јакшић.

naprednjackavlast