Напад на Парохијски дом у Призрену

Српска радикална странка најоштрије осуђује нападе на Парохијски дом у Призрену и претње које се упућују оцу Михаилу који борави у тој згради, и позива надлежне државне органе да под хитно реагују и спрече насиље. Скандалозна је чињеница да напади трају већ месец дана, од дана када се отац Михаило вратио у Призрен, а да се тим поводом није огласила ни једна надлежна државна институција, на челу са Министарством за Косово и Метохију.

Претње и притисци на преостале Србе на Косову и Метохији, на њихову имовину и културна и црквена добра се и даље нестављају несмањеним интензитетом. Пред очима домаће и међународне јавности, тзв. институције и органи нелегалне НАТО државе сваки дан примењују сет нових мера којима покушавају да отерају преостале Србе.

Косово и Метохија су саставни и неотуђиви део Републике Србије. То јасно проистиче из Устава Републике Србије, као и из Резолуције Савета безбедности Уједињених нација 1244. Влада Републике Србије и председник не смеју да буду неми посматрачи бруталног насиља које се дешава у јужној српској покрајини, већ морају да очувају територијали интегритет и суверенитет државе и заштите грађане.