Напад на одборника СРС Драгана Тришића, политички мотивисан!

Српска радикална странка упозорава јавност да је атмосфера политичких уцена, насиља и страха, која је постала саставни део живота грађана Сремских Карловаца од почетка кампање за изборе одржане априла 2016. године поново на делу. У четвртак увече, 21. јула, испред породичне куће у Сремским Карловцима брутално је нападнут шеф одборничке групе Српске радикалне странке у Скупштини општине Сремски Карловци, од стране маскираних лица која су изашла из црног аутомобила марке БМВ, регистарских таблица НС 257 и том приликом Тришићу задала вишеструке ударце у пределу главе.

„Нема сумње да је овај напад на мене политички мотивисан и да иза њега стоје општинске структуре у Сремским Карловцима. Као одборник и председник одборничке групе у Скупштини општини Сремски Карловци редовно сам указивао на пропусте у раду општинских органа, штитећи, пре свега, интересе грађана Сремских Карловаца који су ми указали поверење на априлским изборима. Подсећам Вас да су председник општине, његов заменик, као и чланови општинског већа на ту функцију доспели уз кршење бројних одредби Пословника о раду, уз читав низ противправних потеза. Као последица указивања на овакве пропусте, као и мањкавости у раду локалне власти уследио је бруталан напад на мене“- истакао је Тришић, уверен да ће полиција у најскорије време открити починиоце овог гнусног дела, али и његове налогодавце.

„Ја данас постављам питање ко је следећи и има ли краја овим немилим догађајима у месту у којем живи 9 000 становника. Важи ли Устав Републике Србије на територији општине Сремски Карловци или смо препуштени самовољи локалних функционера? Да ли имамо право на политичко деловање и вршење одборничких функција у складу са законом, или немамо?

Посланичка група Српске радикалне странке у Скупштини АП Војводине поднела је иницијативу председнику Скупштине за хитно сазивање Одбора за безбедност Скупштине АП Војводине. Овим поводом, јавности су се обратили и шефови опозиционих посланичких група, као и одборници опозиције у Скупштини општине Сремски Карловци који су најавили да ће њихове одборничке групе напустити рад Скупштине све док се не утврди ко стоји из напада на Драгана Тришића.

trisic