Многи избегли после Олује постали су - Лесковчани

Поводом данашње срамне пресуде Жалбеног већа Хашког трибунала на основу које су ослобођени Анте Готовина и Младен Маркач, градски одбор Српске радикалне странке у Лесковцу обраћа се својим суграђанима следећим  саопштењем:

Данас се показало да у Хашком трибуналу нема ни правде ни истине, а на то је указивала Српска радикална странка већ деценијама.

Пресуда Жалбеног већа Хашког трибунала, на основу које су ослобођени Анте Готовина и Младен Маркач, доказани непријатељи српског народа, који су у првостепеном поступку осуђени на 24 и 18 година,  је још један у низу доказа да је тај такозвани суд антисрпска творевина и да је нелегално формиран само да би осуђивао Србе.

Општепозната чињеница да је у злочиначкој акцији Олуја побијено више од 1.900, а протерано више од 200.000 Срба и да се још трага за хиљадама несталих, је био основ за ослобађање оних који су директно учествовали у овој акцији. Својим пресудама трибунал се усудио да прекраја историју и да највећи злочин против Срба почињен после Другог светског рата прикаже као легитиман чин.

Градски одбор Српске радикалне странке у Лесковцу подсећа да оваква пресуда поред тога што вређа српске жртве, доприноси још већем болу члановима њихових породица, од којих су многи након протеривања у акцији „Олуја“ постали наши суграђани.