Минимална заступљеност Срба у државним установама

Црна Гора, Подгорица – Странка српских радикала позива све међународне организације које се баве заштитом људских права да под хитно реагују на фрапантан податак који је изнио заштитник људских права у Црној Гори господин Шефко Црновршанин, о минималној заступљености Срба у државним установама, јавним предузећима и органима локалне самоуправе.

Овај податак потврђује и да се у црногорском школству врши својеврсно идеолошко насиље над Србима. Српској дјеци и омладини се преко накарадног школског система и идеолошки острашћених предавача покушава избрисати српска национална свијест.

Странка српских радикала подсјећа да је позната и чињеница да се приликом ступања у радни однос лица срспке националности подвргавају провјеравама у којима учествује и Агенција за националну безбједност.

У том контексту, Странка српских радикала упозорава и да нико од државних органа није реаговао када је прије само неколико дана група радника Рудника угља Пљевља псовала „српску мајку“ ученицима Средње стручне школе из Пљеваља. Све се то десило, парадоксално, на тзв. радној акцији која носи назив Ова земља нам је дом. Ипак, очигледно је да су Срби у таквој „домовини“ само грађани другог реда.