Мини-Шенген ће убити српску пољопривреду

Србија, а посебно српски сељак годинама трпи огромну штету због примене Споразума о стабилизацији и придруживању који нам је наметнуо режим Бориса Тадића. Споразум, такозвани мини-Шенген који уводи режим Александра Вучића ће коначно докусурити српску пољопривреду. Од када је Александар Вучић у јавности најавио тај бесмислени и штетни споразум, српски радикали су дигли свој глас против мини-Шенгена.

„Не постоји ниједан оправдан разлог, ни политички, ни економски, због којег би Србија требало да приступи споразуму  о мини-Шенгену“, рекао је Марко Петковић, члан Централне отаџбинске управе Српске радикалне странке.

Мини-Шенген је смишљен у Европској унији и план је да то буде утешна награда за Србију уместо уласка у Европску унију. Српска радикална странка је апсолутни противник уласка Србије у Европску унију, као што је и против утешне награде у облику мини Шенгена.

Чак и да не постоји та скривена намера, идеја мини-Шенгена је бесмислена и беспредметна, због чињенице да су Србија, Македонија и Албанија чланови ЦЕФТЕ, а Србија већ има међудржавни уговор са Македонијом о преласку границе само са личном картом“, нагласио је Петковић.

Поред огромне политичке штете, српски радикали упозоравају на штету коју ће због мини Шенгена претрпети наша привреда, посебно пољопривреда. Српски сељак и прехрамбена индустрија неће издржати притисак који ће трпети реализацијом мини Шенгена. Већ на пролеће супермаркети и пијаце широм Србије биће преплављене пољопривредним производима из Македоније и Албаније, а оно што произведе српски сељак биће расуто по путевима, што се већ дешавало због ССП-а.

„Улазак из Македоније и Албаније без икакве контроле довешће до прилива радне снаге, још јефтиније чак и од наше, пашће цена услуга, а зарађени новац становници Македоније и Албаније ће слободно преносити у своје земље“, упозорио је Петковић и позвао представнике власти да одмах обуставе приступање мини-Шенгену.