Лажна обећања владајуће коалиције

Овим путем ГО СРС Зрењанин обавештава јавност да су инвестиције биле и остале најзанимљивија тема у граду јер је владајућа гарнитура СНС и СПС обећала реформе које доносе нове инвеститоре граду и самим тим и нова радна места. Сада, две и по године откако је коалиција око СНС на власти, имамо само обећања.

Ако споменемо обилазницу која је врућа тема годинама, имамо само изјаву градоначелника да ће се следеће године ући у посао израде документације за саобраћајницу као и да држава има заинтересоване извођаче.Такође имамо и обећање дато из врха СНС-а које нам преноси градоначелник Чедомир Јањић, а које је дала Министар Зорана Михајловић, да ће обилазница ући у програм 2015. у три фазе као и да ће се ускоро кренути са ажурирањем документације за експропријацију земљишта око будуће обилазнице. Након ове изјаве Градоначелник је обавестио грађане Зрењанина, који су на измаку снага, када је било какво чекање посла у питању, о потписаном споразуму са "СИТИПОМ" који преузима 10 хектара за халу од 65.000 метара квадратних и нових 330 радника... ево... само што није започета градња - радња. Затим наступају Кинези са аеродромом и карго центром и наравно, куповином 100 хектара за компаније које се од некуд пресељавају баш у Зрењанин, а одатле производе тих фантомских компанија извозе у свет. Кинезе интересује и термоелектрана - топлана и радови, ево,почињу чим купе земљиште... једном. Израелци до краја године почињу изградњу тржног центра на путу ка Новом Саду. Помоћник Градоначелника, Иван Девић, каже да су радови планирани за 2 - 3 месеца и као да ће то бити један савршен ритеил парк са много малопродајних објеката. Споменућемо и потенцијалне инвеститоре из Турске у објектима старе фабрике чарапа, који ће такође кренути са производњом до краја ове године. Планирано је много тога, датуми почетака радова се померају, а СРС у Зрењанину дубоко је уверена да је та прича о инвестицијама, инвеститорима и новим радним местима само бајковити наступ власти, која грађанима нема ништа друго да понуди, осим обећања. Српски радикали у Зрењанину подсећају и на промене услова рада, обећано смањење плата и пензија, губљење бенефиција везаних за здравство и почетак нове школске године са основним школама, чији су запослени започели штрајк.

ГО СРС Зрењанин прати рад коалиције на власти и чека повратак Др. Војислава Шешеља.