Краљевчани поред загађеног ваздуха не знају ни да ли имају исправну и чисту воду за пиће у 21. веку

Градски одбор Српске радикалне странке Краљево обавештава јавност и градску власт да смо веома забринути због тренутне ситуације у нашем граду, односно због последица изливања јаловишта рудника Трепча у реку Ибар. Захтевамо од надлежних органа да се хитно утврди квалитет воде за пиће у Краљеву. Поред тога што су нас до сада задесили бројни проблеми, као што су поскупљења свега и свачега, поред и даље тешке епидемиолошке ситуације са вирусом Ковид 19, поред свакаквих непогода које су наше суграђане задесиле пре свега неколико дана, становници Краљева не могу да одахну ни накратко, већ имамо нови проблем. Поред тога што смо дисали, а и даље дишемо загађен ваздух (у већој или мањој мери у односу на претходне месеце) како-када, данас смо у ситуацији да нисмо сигурни ни каквог квалитета је вода коју пијемо, јер поузданих информација све до сада изгледа нема!

Ми, српски радикали, као и наши суграђани, веома смо забринути због овог проблема. Апелујемо на актуелну власт, односно на надлежне органе, да је права информација о исправности воде неопходна. Саопштење ЈП „Водовод” да је вода здравствено исправна није било убедљиво за наше суграђане, јер је директор тог предузећа изјавио да се бунари визуелно прегледају од стране овог предузећа, па српски радикали сматрају да је забринутост како грађана, тако и нас самих, потпуно оправдана. Зато се Градски одбор Српске радикалне странке Краљево обраћа надлежним органима и захтевамо да се у најхитнијем року изврше све потребне анализе воде за пиће, јер сматрамо да је у 21. веку, у каквим год условима да се један град нађе, потпуно недопустиво да грађани немају исправну воду за пиће, или да дођу у ситуацију да не могу да верују надлежнима због „визуелних прегледа” и да не знају каквог је квалитета вода коју пију.