Контраверзни бизнисмен Предраг Микић саветује Томислава Николића

Одлука председника Србије Томислава Николића да за личног саветника постави бизнисмена Предрага Микића, са надимком „Тргомен“ из Краљева, показује да је СРС била у праву када је упозоравала јавност да су највећи тајкуни постали акционари СНС-а. Именовање Микића који је у јавности познат по многобројним финансијским аферама показује да напредњаци немају намеру да се истински обрачунају са системском корупцијом и криминалом који разарају Србију. Једини циљ политике СНС је да окупљањем контраверзних бизнисмена обезбеди стабилне изворе финансирања својих лидера Вучића и Николића.

Српска радикална странка позива Томислава Николића да каже које добре савете српској привреди може да да Предраг Микић - човек који је ојадио Југолек и отпустио 95 одсто радника. Микић је захваљујући малверзацијама више оф-шор компанија, са којима је у директној вези, за мале паре преузео вредан простор Југолека, укључујући и веома атрактивну пословну зграду од 8 спратова у центру Београда.

У новембру 2010. године у Новом Саду је протестовало 37 породица због тога што нису могли да се уселе у станове које су поштено платили. Микићева фирма „MSV invest ing“ одбијала да им преда станове док не намири своја потраживања. Затим је Микићева фирма ангажовала приватно обезбеђење које је шиканирало оне купце који су се уселили у плаћене станове. „Било је вербалних напада и махања пендреком, али поједине породице су успеле да се уселе. Људи из обезбеђења стављали су нам ексере и чачкалице у браве“, рекао је том приликом један од преварених станара. Терор Предрага Микића многи власници станова тада су објашњавали чињеницом да се он тако понаша јер ужива заштиту Томислава Николића.

Српска радикална странка упозорава јавност и тужилаштво да именовање Предрага Микића за саветника председника може додатно да ојача полуге регионалног криминала.  Предраг Микић и његова компанија „Тргомен“ својевремено су сумњичeни да су на црном тржишту Црне Горе продали робу у вредности од чак 34.893.955 немачких марака и 28.330.987 евра. Блиске везе Николића и Вучића са Милом Ђукановићем, уз сумњив Микићев бизнис у Црној Гори, може да пољуља цео правни систем Србије и да угрози њене виталне економске интересе.

НАПОМЕНА: Опширније о поменутим и другим сумњивим пословима саветника Председника Србије Предрага Микића можете прочитати на линку http://www.srsantikorupcija.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=18%3A2011-08-31-11-04-38&catid=32%3A2011-08-30-22-54-55&lang=sr-RS