Извршитељска и грађевинска мафија царују Новим Садом!

„За четири године најгоре, нејнеспособније и најбахатије власти у историји Новог Сада коју предводи Српска напредна странка огроман бенефит и богатство стекли су појединци, а максимално се размахала извршитељска и грађевинска мафија. Извршитељска и грађевинска мафија царују Новим Садом од како је за градоначелника изабран Милош Вучевић“ – изјавио је Ђурађ Јакшић, шеф одборничке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини града Новог Сада.

Уместо да помогне Новосађанима, који због тешког материјалног положаја нису у могућности да редовно измирују доспеле обавезе за комуналије, напредњачка циркус коалиција је на врат наших суграђана накачила извршитељску мафију, која утерује страх и бесомучно пљачка грађане Новог Сада високим накнадама, измишљеним, противзаконитим трошковима и пленидбом имовине. Српски радикали истичу да је само, у периоду  2013 – 2015. године, преко 54000 поступака принудне наплате покренуто на простору Новог Сада. ЈКП „Информатика“ све време противуставно грађанима обрачунава затезну камату, отима им по сваком покренутом предмету 6000 динара за непостојеће адвокатске услуге и додатних 4680 динара као „предујам за вођење поступка принудне наплате“.

„Иживљавање извршитељске мафије над најсиромашнијим грађанима Новог Сада је слика и прилика корумпиране и пљачкашке власти у граду. Српска радикална странка апелује на власт у Новом Саду да моментално престане са противзаконитом отимачином од наших суграђана и да предвиди стимулативне мере и олакшице, могућност репрограма дуга, који ће грађанима помоћи да лакше изађу на крај са обавезама за комуналије“ – истакао је Ђурађ Јакшић.

Српски радикали су мишљења да, никада у историји Новог Сада, грађевинска мафија није имала такву слободу и простор за деловање у граду, као у последње четири године. На миг инвеститора, власт у Новом Саду подиже дозвољену спратност објеката, нарушавајући урбану матрицу града.

„Напредњачка циркус коалиција наноси немерљиву, вишемилионску штету Новом Саду, тиме што град, врло често, на себе преузима финансирање израде измене планског документа, у ситуацијама када измену иницира инвеститор. По правилу, када инвеститор иницира измену Плана детаљне регулације, исти тај инвеститор плаћа израду измене плана, по цени од 10 евра по квадратном метру. Шта ради напредњачка власт? Плаћа израду измене планске документације из буџета града, части инвеститора, а самим тим и себе масном провизијом и тиме чини најдиректнију штету Новом Саду“ – нагласио је Јакшић.

Српска радикална странка апелује на власт у Новом Саду да се дозове памети, да моментално прекине да шурује и да се тали са извршитељском и грађевинском мафијом и да коначно почне да ради у интересу Новог Сада и свих његових грађана.

ns