Између Демократске и Напредне странке не постоји разлика

„Српска радикална странка сматра да је митинг Напредне странке потврдио да Вучић и Николић све време обмањују грађане док на другој страни са Борисом Тадићем праве договоре о формирању владе након наредних избора. Зашто Николић и Вучић нису одмах сели на стиропор и захтевали ванредне изборе, ако је то заиста њихов циљ?“ истакао је на конференцији за новинаре члан Председничког колегијума Борис Алексић.

Према Алексићевим речима, митинг Напредне странке само је помогао Тадићевој власти да се каналише незадовољство грађана, зато што између Демократске странке и Напредне странке нема никакве разлике, осим што су Николић и Вучић спремнији чак и од Тадића да се одрекну свих националних интереса.

„Српска радикална странка поставља питање - одакле Николићу и Вучићу паре за аутобусе који су довозили грађане у Београд, када та странка не добија ни динар из буџета Републике Србије. Ако је, као што они кажу, 50.000 људи дошло из унутрашњости Србије – то је 1000 аутобуса. Просечна цена аутобуса је око 30.000 динара – што значи да је Напредна странка за аутобусе утрошила 30 милиона динара или 300 000 евра. Одакле Вучићу и Николићу те паре?“ запитао је Алексић.