Иницијатива за укудање одлуке о еколошкој такси

Градски одбор Српске радикалне странке Лесковац , данас је покренуо Грађанску иницијативу за стављање ван снаге Одлуке о надокнади за заштиту и унапређење животне средини – Еколошка такса , коју је донела Градска власт на 15 . седници Скупштине Града Лесковца одржаној 17 . 12 . 2009 . године, саопштио је, на конференцији за новинаре Миодраг Јовановић, потпредседник ГО СРС Лесковац.

Члан 87 . Закона о Зашти животне средине гласи : Да јединица локалне самоуправе може , из оквира свијих права и дужности, прописати надокнаду за заштиту и унапређивање животне средине .

Ову Иницијативу покрећемо на незадовоњство наших грађана , јер је ова такса дирекан  ударац по њихов буџет , велики број људи је остао без посла  а поражавајуће је , да у нашем граду ништа не ради , све је мање приватних преузетника , а да осим Здравља Актавис ниједна фабрика не ради у нашем граду .

Сви наши суграђани ,  ову иницијативу  од  данас могу потписати у просторијама Градског одбора , на платоу испред Робне куће, и код свих активиста Српске радикалне странке од Предејана до Липовице и од Номаноце до Вучја , дакле на целој територји нашег града .