Хитно сменити Зорану Михајловић због уништавања енергетског сектора Србије!

Српска радикална странка захтева од Владе Републике Србије да без одлагања изгласа неповерење министру рударства и енергетике Зорани Михајловић због неспособности, нестручности и постојања очигледне намере да упропасти енергетски сектор Србије у корист својих западних налогодаваца.

Под паролом наводног спровођења Вашингтонског споразума и формулисања енергетске политике и услова за одрживи развој енергетике у периоду до 2050. године, Михајловићева чини све што је у њеној моћи да уништи електропривредни систем Србије. Залагањем за прекид радова на изградњи термоелектране „Колубара Б” и за затварање свих осталих термоелектрана до 2030. године (двадесет година пре прописаног рока), она свесно креира ситуацију у којој би потрошачи били оштећени, будући да би смањење нивоа производње и расположивости струје из домаћих извора довело до веће стопе увоза и више цене електричне енергије.

Истовремено, Зорана Михајловић на све начине покушава да обустави сарадњу са Руском Федерацијом, од које наша држава купује више од 70 посто енергената. Њене тврдње да је неопходно диверсификовати изворе снабдевања електричном енергијом нису истините, будући да Србија нема проблема ни са прибављањем довољне количине струје, ни са исплатом обавеза према добављачима. Намера Зоране Михајловић да протера Русију из српског енергетског сектора није мотивисана економском, већ искључиво политичком потребом. Као члан Трилатералне комисије, амерички шпијун и лични пријатељ свих амбасадора Сједињених Америчких Држава који су у последњој деценији службовали у Србији, Зорана Михајловић је добила задатак да учини нашу државу зависном од увоза електричне енергије, и то искључиво из земаља чланица Европске уније, што би неминовно довело до даљег раста цене струје.

Пре десет година, у време када је Српска напредна странка била у опозицији, Зорана Михајловић је дала обећање да ће, након доласка на власт, створити услове да струја појефтини за 20 посто. Будући да није испунила обећање и да континуирано ради против интереса Србије и њених грађана, испуњени су сви услови да буде смењена са функције и послата у политички заборав.