Градоначелник Зрењанина прима две плате

Градски одбор Српске радикалне странке Зрењанин жели да упозори своје суграђане на чињеницу да се они који су формирали власт на незаконит начин и врбовањем одборника, и чији је градоначелник више месеци, противно закону, вршио истовремено две јавне функције и примао две плате, спремају да се још једном у циљу задовољења личних интереса појединаца огреше о закон. Наравно реч је о Српској напредној странци и њеним послушним сателитима уз помоћ којих одржавају власт у граду Зрењанину. А та послушност наплаћује се радним местима којих је све мање, иако су апетити све већи.

И поред забране запошљавања у јавним предузећима, коју је донела Влада Републике Србије, нових запошљавања је ипак било, али недовољно да се сви планирани страначки послушници намире. Зато се власт досетила и најавила формирање три нова јавна предузећа која би заједно са већ једним новооснованим дали збир од четири у последња два месеца! Када су нам обећавали да нећемо заостајати за Новим Садом и Београдом, грађани су веровали да су мислили на  животни стандард и инфраструктуру, а испоставило се да су мислили на цене комуналних услуга и број јавних предузећа.

Српска радикална странка се најоштрије противи идеји о оснивању нових јавних предузећа, и то „Инфостан“, „Путеви Зрењанин“ и „Дирекција за пољопривреду“, из разлога што активности прва два предузећа обавља тренутно ЈП „Дирекција за изградњу и уређење града“ Зрењанина, а надлежност будуће „Дирекције за пољопривреду“ је потпуно иста као и Пољопривредне стручне службе. Дакле, потпуно је јасно да су ова предузећа непотребна и да би служила искључиво за запошљавање страначких истомишљеника на рачун грађана града Зрењанина. Да је то тачно потврђује и план рада за 2014. Годину, последње основаног јавног предузећа „Резервати природе“ Зрењанин, где се наводи да предузеће још увек нема активности, али да је за једног запосленог и чланове надзорног одбора потребно издвојити чак седам милиона динара! Шта нас тек онда очекује са још додатна три јавна предузећа и гомилом нових радника?

Српска радикална странка ће гласати против оваквих предлога, али позива и јавност да осуди оне који овакве предлоге покушавају да спроведу, и позива оне који врше власт да почну да се брину о овом граду и његовим грађанима, а не само о својим и џеповима својих страначких послушника.