Функционери Српске радикалне странке поднели кривичне пријаве

Функционери Српске радикалне странке Немања Шаровић, Вјерица Радета и Елена Божић – Талијан поднели су данас кривичне пријаве против Томислава Николића, Александра Вучића и адвоката Милоша Симовића, Желимира Чабрила и Миодрага Рашића, истакао је на данашњој конференцији за новинаре Немања Шаровић, члан Председничког колегијума странке.

Он је објаснио да је кривична пријава против Томислава Николића поднета због тога што је у интервјуу за дневни лист „Ало“, који је објављен 1. јула под насловом „Шешељ већ наручио једно убиство!“, изнео лажну тврдњу да је председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ из ћелије у Хагу пре две – три године покушао да наручи убиство једног човека и на тај начин учинио кривично дело изазивање панике и нереда.

„Друга кривична пријава је поднета јер имамо сазнање да је постојао договор између Александра Вучића и адвоката Милоша Симовића, Желимира Чабрила и Миодрага Рашића, да се преко њиховог брањеника Симовића пласирају лажне тврдње да је Војислав Шешељ наредио Луки Бојовићу ликвидацију Томислава Николића. Симовићеви браниоци су приликом посета у КПЗ Забела свог брањеника инструисали, а онда лажну тврдњу, као наводно сазнање Милоша Симовића пренели надлежним органима“, истакао је Шаровић. Он је нагласио да је лажна тврдња затим тенденциозно пуштена у медије.

„Учестали контакти између Вучића и Симовићевих адвоката могу једноставно да се утврде прибављањем листинга свих Вучићевих телефонских разговора, и то смо истакли као захтев у кривичној пријави,“ рекао је Шаровић.

Он је оценио да лажи које су Вучић и Николић изнели у јавност последњих дана показују њихов потпуни морални и људски суноврат. „Породица Војислава Шешеља преживела је последњих дана  медијски линч какав се надамо да ниједна породица више неће преживети. Будите уверени да се нећемо зауставити док потпуна истина не буде утврђена и док одговорни за ове лажи не буду кажњени у складу са законом,“ закључио је Шаровић.