Еулекс спроводи Ахтисаријев план

Српска радикална странка најоштрије осуђује изјаву портпарола тзв. Косовске полицијске службе о томе да држављани Републике Србије, али и Републике Црне Горе, више неће моћи да улазе на територију Косова и Метохије само са личном картом, већ ће им бити потребан и пасош, те да се тиме суспендује важење уредбе УНМИК-а о кретању и боравку на Косову и Метохији.

Потпуно је јасно да су овакве и сличне изјаве само последица противправног успостављања мисије ЕУЛЕКС-а на Косову и Метохији крајем прошле године, будући да циљ ове мисије није поштовање Устава Републике Србије и Резолуције Савета безбедности УН 1244, већ спровођење у дело злогласног плана Мартија Ахтисарија о тзв. надгледаној независности Косова и Метохије. Огромну одговорност за оно што се дешава на Косову и Метохији има режим Бориса Тадића на чији позив је ЕУЛЕКС и окупирао јужну српску покрајину.

Српска радикална странка захтева од надлежних органа Републике Србије да се што хитније обрате за помоћ Уједињеним нацијама у циљу успостављања правног поретка који је дефинисан Уставом Републике Србије и Резолуцијом 1244, те да се откаже гостопримство мисији ЕУЛЕКС-а на Косову и Метохији, чије је антидржавно деловање против Републике Србије данас видљиво сваком нашем грађанину.