ЕУ – гробница српског народа

На данашњи дан пре 11 година извршен је погром Срба и Српске православне цркве на Косову и Метохији. У унапред припремљеној акцији протерано је више од 4000 Срба са њихових вековних огњишта.

План за погром припремиле су и извеле такозване шиптарске институције уз подршку и помоћ западних сила, које су тада имале војску у саставу Кфора, а након тога је уследило и самопроглашење лажне државе Косово.

Српска радикална странка подсећа да је после тог погрома режим Демократске странке прихватио да се решавање проблема на Косову и Метохији из Уједињених нација измести под патронат Европске уније. За погром Срба нико није одговарао и није обезбеђен њихов повратак у куће из којих су протерани.

Потписивањем Споразума о стабилизацији и придруживању и довођењем Еулекса Борис Тадић се фактики одрекао јужне српске покрајине, али се није усудио да потпише Бриселски споразум којим би то озваничио. Оно што није урадио Тадић, урадили су Александар Вучић, Томислав Николић и Ивица Дачић и тако се сврстали у ред највећих издајника у историји Србије.

Српски радикали позивају Народну скупштину Републике Србије да одмах стави ван снаге Бриселски споразум, који представља неуставни и издајнички акт и упозоравају режим Александра Вучића да прекине преговоре око уласка Србије у Европску унију, а да питање решавања проблема на Косову и Метохији врати под окриље Уједињених нација у складу са Уставом Републике Србије и Резолуцијом 1244.