Др Шешељ: Хрвати поткупљивали српске политичаре

Српска радикална странка захтева од садашње Владе Србије да хитно покрене решавање спорних имовинско-правних питања између Србије и Хрватске. Постоје индиције да су српски политичари, попут Млађана Динкића, били поткупљивани да праве уступке Хрватској. Случај Југобанке, као суоснивача и сувласника Загребачке банке, која је власник акција у вредности од 2,2 милијарде евра, прави је пример за то.

„Ми посебно позивамо Снежану Продановић, републичког јавног правобраниоца, да хитно покрене овај поступак и о томе обавести јавност. Сви актери претходног и актуелног режима, који су у овим пословима својим чињењем или нечињењем оштетили државу Србију за наведени износ морају бити кривично гоњени и морају сносити кривично – правне и материјалне санкције због тога. Сви они који стају у њихову одбрану и спречавају кривично гоњење су саучесници у њиховом криминалу“, нагласио је проф. др Војислав Шешељ на конференцији за новинаре и додао:

„Ми опет прозивамо режим због нереаговања у вези са криминалним радњама Маје Гојковић и Игора Мировића везаним за АТП Војводина, јер нема борбе против криминала док су главни актери криминала у врху државе“.

„У јучерашњем покушају да предамо заслужено стечене дипломе Томиславу Николићу, сачекао нас је велики кордон полиције и припадника Жандармерије, а представник полиције нас је званично, пред новинарима, обавестио да није могуће да се дипломе предају, зато што се писарница реновира. Ми смо у међувремену проверили и установили да није било никаквог тендера за извођење радова у згради Председништва, а то је кривично дело,“ нагласио је др Шешељ.