Др Шешељ: Досманлијски и напредњачки режим потпуно опљачкали РТБ Бор

Експертски тим Српске радикалне странке на редовној конференцији за новинаре изнео је све релевантне податке о правом стању у РТБ Бор, који је већ петнаест година, од досманлијског па све до напредњачког режима, успешно уништаван.

„Укупна имовина РТБ Бор вреди 710 милиона евра, а укупне обавезе су 1,2 милијарде евра, па је губитак изнад капитала 490 милиона евра.

На дан 31. маја ове године обавезе Бора достигле су износ од 560 милиона евра за матично друштво, а за три зависна друштва: Руднике бакра Бор, Рудник бакра Мајданпек и за Топионицу и Рафинацију Бор,износ од 640 милиона евра, па РТБ Бор практично дугује милијарду и 200 милиона евра. Укупан годишњи приход остварен у 2013. години је 242 милиона евра. Обавезе су пет пута веће од годишњих прихода. Фактички, дуг према Републици Србији износи укупно 946 милиона евра, а преостали дуг од 254 милиона евра је дуг према страним банкама и комитентима,“ рекао је др Војислав Шешељ и додао:

„РТБ Бор, који води Благоје Спасковски, који је од 5. октобра до данас променио више од 5 политичких странака и миљеник је режима, није плаћао обавезе, већ уместо подизања производње кроз унапред припремљен план реорганизације тражи од свих државних институција отпис дуговања које износи 254 милиона евра.“

Српска радикална странка, након ванредних парламентарних избора на којима претендује да освоји власт на свим нивоима, неће дозволити да Благоје Спасковски постане члан Српске радикалне странке, већ ће тражити од надлежних државних органа да се испита и казни оваква пљачка народне имовине у коју је умешана и сама власт.

aaa

[wpdevart_youtube]A3hmae6J2bg[/wpdevart_youtube]