др Паја Момчилов: Реформисати здравство тако да сви могу да се лече

У Србији сваке године од карцинома умре 22 000 становника, у болницама нема довољно цитостатика ни апарата за зрачење, а лекари опште праксе су сведени на обичне писаре којима не дозвољавају да преписују лекове. У исто време, режим расипа новац на велелепне луксусзне зграде као што је Републички фонд за здравствено осигурање, изјавио је на конференцији за новинаре др Паја Момчилов, председник Савета за здравство Српске радикалне странке.

Он је истакао апсурд  да Фонд, уз здравствене установе, у овом тренутку дугује 32 милијарде динара добављачима, али је ипак 2011. повећао зараде и поделио 13 плату.

Српска радикална странка сматра да се мора прекинути са таквом неодговорном политиком и зато ће, када дође на власт, спровести темељну реформу здравства уз ревизију финансирања. Мора се увести национални здравствени систем у коме ће се новац за здравствене услуге обезбеђивати и из доприноса и из буџета, како би здравствена заштита свима била једнако доступна!