Донација насељу Земун Поље

Српска радикална странка, идуће недеље, почиње са радовима на замени водоводних цеви у насељу Земун Поље како би сe решио проблем водоснабдевања овог насеља, с обзиром да оно угрожава виталне интересе и здравље грађана, истакли су потпредседник СРС-а Гордана Поп-Лазић и кандидат за председника Градске општине Земун Стево Драгишић приликом обиласка овог земунског насеља.

Српска радикална странка, руковођена интересима грађана и чињеницом да власт у Београду не интересују основни животни проблеми становника Земуна, одлучила je да ствар преузме у своје руке и сама финансира и руководи радовима на замени водоводних цеви већег пречника, чиме би се повећао капацитет водоснабдевања. „Недоношењем регулационог плана за насеље Земун Поље, град је онемогућавао општину да добије грађевинску дозволу и издвоји средства за поменуте радове јер би то био буџетски прекршај“, истакла је Гопрдана Поп-Лазић у разговору са грађанима.

„Нећемо да дозволимо да због споре градске администрације и незаинтересованости града Београда испаштају грађани, који су, 1993. године, сами финасирали иградњу водовода, а чији капацитети сада, услед прилива становништва, не задовољавају њихове потребе. Градска власт не води бригу о основним потребама грађана. Скандалозно је да ЈКП Београдски водовод грађанима редовно наплаћује све трошкове коришћења воде и одржавања мреже, иако то не чини“, поручио је кандидат за председника Градске општине Земун Стево Драгишић.