Док људи умиру, напредњачка власт у општини Пантелеј пуни своје џепове!

Нишавски окружни одбор Српске радикалне странке обавештава јавност да је пажљиво проучио Одлуку о буџету градске општине Пантелеј за 2021. годину. Поменутом одлуком о буџету, напредњачка власт је планирала укупне приходе и расходе у износу од око 165 милиона динара.

Поменутим буџетом, предвиђено је да ће Скупштина општине Пантелеј коју чини свега 23 одборника, од којих су 16 чланови Српске напредне странке, коштати грађане Пантелеја у 2021. години преко 21 милион динара; прецизније, 21.357.000,00 динара. Реч је о одборничким додацима, дневницама чланова савета и комисија, трошковима репрезентације, платама и сличним трошковима.

Истовремено, председник општине и његова братија коштаће грађане Пантелеја више од 10 милиона динара; прецизније, 10.298.200,00 динара. Реч је о њиховим платама, трошковима репрезентације и трошковима службених путовања.

Власт је предвидела и преко 11 милиона динара за функционисање општинског већа; прецизније, 11.217.800,00 динара.

Очигледно је да је овакав буџет скројен за џепове напредњачких функционера у градској општини Пантелеј. Сада је јасно зашто су се они толико борили за власт и за сваки глас. Готово ЧЕТВРТИНА општинског буџета (близу 43 милиона динара), биће потрошена на њихове плате, дневнице и службена путовања. Истовремено, власт је решила да издвоји мало више од 6 милиона динара за спорт и културу.

Ми, српски радикали, мишљења смо да је ово велика брука и срамота напредњачке власти у градској општини Пантелеј. Срамно је, посебно сада, док траје ова епидемија и док људи умиру на све стране, да напредњачка власт троши на десетине милиона динара на своје плате, дневнице и службена путовања.

Ми, српски радикали, згрожени смо грамзивошћу и похлепом напредњачких функционера у општини Пантелеј. Они су општину претворили у свој лични сервис, тј. шалтер за исплату плата и дневница.

Ми, српски радикали, позивамо напредњачку власт да хитно приступи изменама општинског буџета, како би се ова брука уклонила и како би се под хитно помогло породицама са децом, незапосленима и пензионерима са ниским пензијама. Уколико се оглуше на овај наш позив, свима ће бити јасно да је за чланове напредњачког картела наступило златно доба. Сви ће постати милионери.