Десета седница Скупштине градске општине Лазаревац

ДНЕВНИ РЕД
1. Предлог одлуке о ребалансу буџета градске општине Лазаревац за 2013. годину.
2. Давање сагласности на Ребаланс програма пословања Јавног предузећа за комуналну привреду“ Лазаревац „ за 2013. годину.
3. Давање сагласности на измену плана и програма пословања Јавног предузећа за информисање „ Радио Лазаревац „ за 2013. годину – други ребаланс.
4. Предлог локалног акционог плана запошљавања за 2013. годину.
5. Предлог Одлуке о допунама Одлуке о оснивању Јавног предузећа Дирекција Лазаревац.

ПРЕДЛОЗИ О КОЈИМА СЕ ОДЛУЧУЈЕ У СКРАЋЕНОМ ПОСТУПКУ
6. Предлог решења о давању сагласности на Статут Јавног предузећа за дистрибуцију топлотне енергије "Топлификација „ Лазаревац.
7. Предлог решења о давању сагласности на Статут Јавног предузећа за комуналну привреду „ Лазаревац „ .
8. Предлог решења о давању сагласности на Статут Јавног предузећа Дирекција Лазаревац.
9. Предлог решења о давању сагласности на Статут Јавног предузећа за информисање „ Радио – Лазаревац“ у Лазаревцу.

АЛЕКСАНДАР ДРАЖИЋ, ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКОГ ОДБОРА БЕОГРАДА И ОДБОРНИК СРПСКЕ РАДИКАЛНЕ СТРАНКЕ НА СЕДНИЦИ СКУПШТИНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ЛАЗАРЕВАЦ

- ДОПУНЕ ДНЕВНОГ РЕДА -

На основу члана 133. Пословника о раду Скупштине градске општине Лазаревац, предлажем за седницу , следеће допуне, односно измене дневног реда:

1. Предлажем да се тачке 6., 7., 8. и 9., уврсте као редовне тачке дневног реда. Избегавањем дискусије о давању сагласности на највише акте јавних предузећа је скандалозно.

2. Да се као прва тачка дневног реда, уместо предложене тачке, уврсти – Разматрање капацитета водоводних система у Лазаревцу и хитна реакција надлежног предузећа у спречавању рестрикције воде у предстојећим месецима.

3. Да се као друга тачка дневног реда, уместо предложене тачке, уврсте – Покретање иницијативе одборника Скупштине за доношење предлога Локалног акционог плана за сузбијање сиромаштва у наредних 20 година. Предложена тачка има за циљ, активирање свих структура у општини, како би се на дугорочном плану број сиромашних породица свео на минимум.

4. Да се као трећа тачка дневног реда, уместо предложене тачке, уврсти - Информација о начину решавања питања уништавања амброзије у Лазаревцу. Шта се предвиђеним средствима буџета конкретно може урадити на решавању поменутог питања и поред познате чињенице да су опредељена средства изузетно мала и да Град Београд нема у плану издвајање новца за ту намену.

5. Да се као четврта тачка дневног реда, уместо предложене тачке, уврсти – Предлог Одлуке о оснивању канцеларије за брзе одговоре. Једно од „виталнијих обећања“ у предизборној кампањи још увек није реализовано.

6. Да се као пета тачка дневног реда, уместо предложене тачке, уврсти – Информација о свим досадашњим спроведеним активностима на развоју пољопривреде и даљим потребама око улагања. Осим семинара и неких мањих активности, пољопривредници наше општине су у потпуности занемарени.

7. Да се као 15. тачка дневног реда уврсти - Информација о пословању паркинг сервиса. Предложена тачка се најпре односи на ДРАСТИЧНО повећање броја запослених на ПП уговор, што озбиљно може угрозити продуктивност рада поменуте службе.

8.Да се као 16. тачка дневног реда уврсти - Годишњи извештај о раду јавних предузећа , чији је оснивач општина. До сада никаквих конкретних информација о раду истих није било пред одборницима Скупштине.

9. Да се као 17. тачка дневног реда, уврсти - Годишњи извештај о раду свих саветодавних тела Већа градске општине Лазаревац. Низ не искоришћених и нереализованих пројеката захтева озбиљну дискусију на седници Скупштине.

ДНЕВНИ РЕД

1. Предлог одлуке о ребалансу буџета градске општине Лазаревац за 2013. годину.
3. Давање сагласности на измену плана и програма пословања Јавног предузећа за информисање „ Радио Лазаревац „ за 2013. годину – други ребаланс.
4. Предлог локалног акционог плана запошљавања за 2013. годину.
5. Предлог Одлуке о допунама Одлике о оснивању Јавног предузећа Дирекција Лазаревац.

ПРЕДЛОЗИ О КОЈИМА СЕ ОДЛУЧУЈЕ У СКРАЋЕНОМ ПОСТУПКУ
6. Предлог решења о давању сагласности на Статут Јавног предузећа за дистрибуцију топлотне енергије Топлификација „ Лазаревац.
7. Предлог решења о давању сагласности на Статут Јавног предузећа за комуналну привреу „ Лазаревац „.

Председник Општинског одбора Српске радикалне странке Лазаревац и одборник у Скупштини градске општине Лазаревац, Драгана Трајковић на седници Скупштине градске општине Лазаревац

ДОПУНА ДНЕВНОГ РЕДА

На основу Члана 65.и Члана 133.Пословника о раду Скупштине градске општине Лазаревац
Предлажем да се дневни ред допуни на следећи начин:

1. Завршетак радова у Карађорђевој улици
2. Завршетак радова у Железничкој улици
3. Завршетак радова у улици Кнеза Станоја
4. Завршетак радова на Малој сцени позоришта у Лазаревцу
5. Одлука о набавци аутомобила за потребе станице Полиције Лазаревац, пошто је Власт у Лазаревцу ребалансом буџета већ определила средства у ове сврхе без било какве одлуке Скупштине.
6. Извештај о пријему радника на уговор и на неодређено време у јавна предузећа од јула 2012.године до данашњег дана.
7. Израда базе података са списком свих дивљих депонија на територији општине Лазаревац, које је неопходно редовно уклањати, јер су ребалансом буџета опредељена средства у ове сврхе.
8. Усвајање текста огласа за избор директора општинских јавних предузећа .
9. Формирање комисија за избор директора општинских јавних предузећа.
10. Помоћ Правној служби ЈП Топлификација, ради решавања имовинско правних односа који ометају изградњу огранка шест Северне два магистрале.

ПРЕДЛОГ ЗА ИЗМЕНЕ ДНЕВНОГ РЕДА

Предлажем да се дневни ред измени на следећи начин:

Да се 6. тачка дневног реда брише, јер није у складу са законом о Јавним предузећима, у складу са Законом о образовању и у складу са Законом о раду.
Да се 7.тачка дневног реда брише, јер није у складу са законом о Јавним предузећима, у складу са Законом о образовању и у складу са Законом о раду.
Да се 9.тачка дневног реда брише, јер није у складу са законом о Јавним предузећима, у складу са Законом о образовању и у складу са Законом о раду.