Дешавања у фудбалском клубу РАДНИЧКИ НИШ

Градски одбор Српске радикалне странке у Нишу сматра да је избор нове управе фудбалског клуба Раднички-Ниш и финансијска стабилизација клуба добра вест за све Нишлије, јер је фудбалски клуб Раднички један од брендова града Ниша. Mеђутим постоје многе ствари када је реч о фудбалском клубу Раднички Ниш које никако не би смеле да се догађају и које указују на на лош рад градског руководства.

Прва је чињеница да је стожер владајуће коалиције у Нишу, Српска напредна странка, практично целе сезоне бојкотовала напоре претходног руководства Радничког да финансијски стабилизује клуб, само зато што на челу клуба није био припадник њихове странке, већ члан СПС-а, господин Влајковић.  Важније им је било да свог коалиционог партнера из власти компромитују у јавности, прикажу га  неспособним, него да фудбалски клуб Раднички поставе на ноге. При том су били спремни да ризикују да ФК Раднички Ниш испадне из лиге и да мирно посматрају како клуб  последњих неколико утакмица остаје без тренера,без управе и без неколицине играча.

Изјава градоначелника Ниша, господина Перишића, да Српска напредна странка преузима одговорност за фудбалски клуб Раднички Ниш у најмању руку је дегутантна, јер ФК Раднички Ниш није страначки клуб, већ градски клуб, а новац којим ће се финансирати рад клуба неће бити страначки новац, већ новац грађана Ниша и поједних приватних фирми.

На крају, можда је најпоразније то на који  начин функционише актуелна власт Српске напредне странке.

Најпре изгласа у Скупштини Србије измену пореског закона којим узме из буџета града Ниша, одакле се Раднички финансира, 800  милиона динара, а затим фудбалском клубу Раднички Ниш додели 42 милона долара и то представи као лични поклон Александра Вучића  клубу, јер „он воли Раднички“. Лицемерно, нема шта!

Савет за спорт и младе Градског одбора Ниш Српске радикалне странке