Дарко Грубетић – Костолачки Шојић

Градски одбор Српске радикалне странке у Пожаревцу обавештава јавност да је градска општина Костолац постала прави пример напредњачке бахатости и грамзивости у овом делу Србије. Наиме, Дарко Грубетић, заменик председника општине Костолац, решио је да мења свет тако што ће прво променити властити живот, наравно, о трошку пореских обвезника Костолца. Овај напредњак је успео да о трошку општине асфалтира улицу до своје викендице на обали Дунава у дужини од око 1.600 метара, као и да асфалтира улицу у којој станује. Надаље, Грубетић је успео да се дочепа неколико плаћених функција – постао је заменик председника општине, члан Скупштине ПД „Ауто-транспорт” Костолац, а донедавно је био и члан Скупштине предузећа „Георад”. Не можемо да се не запитамо – Зар је могуће да се у овом костолачком средњошколцу крију толики таленти и способности?! Очигледно је да  је реч онајспособнијем и најталентованијем напредњаку у Костолцу, зато што се способност у напредњачким редовима мери по брзини остваривања личних интереса. Наравно, грађани су ту небитни, тј. битни су им само када се распишу избори. Тада на сцену ступају џипови, новац, претње, уцене и све што је потребно, како би се обезбедила победа на изборима и наставак реализације личних интереса. Друге улице у Костолцу ће бити асфалтиране тек када ови локални Шојићи намире своје мегаломанске апетите. Очигледно је да је важније да Грубетићу буде асфалтирана улица до викеднице, него да други грађани имају несметан пролаз кроз раскопане костолачке улице. Све ово је доказ да би Грубетић могао да глуми главног лика у најгледанијој домаћој серији. Позивамо грађане Костолца да на следећим локалним изборима своје поверење не указују бахатим и грамзивим ликовима попут Грубетића и њему сличним, него да по својој савести одлучују о својој будућности. Бесмислено је да своју децу испраћају у иностранство, а да поверење на изборима указују људима због којих та деца одлазе јер не желе да буду слуге и сигурни гласови тамо неких Грубетића. Недопустиво је да једина квалификација за обављање високих општинских дужности у Костолцу буде прикупљање сигурних гласова за напредњачки картел и вишегодишња активност у Месном одбору Српске напредне странке.