Дамјановић (СРС): Ниједном политичару не сме да падне на памет да призна тзв. независно Косово

Потпредседник Српске радикалне странке (СРС) Миљан Дамјановић поводом обележавања погрома над Србима на Косову и Метохији пре 17 година изјавио је да се не сме дозволити да се нешто такво понови.

"Не смемо више дозволити, не сме се десити да српски народ гледа како се на окупираној територији Косова и Метохије пали, као тада, Саборни храм Богородице Љевишке, црква Светог спаса, манастир Светих архангела, све у Призрену, и много других културних и верских објеката", рекао је данас Дамјановић.

Он је казао да је Српска радикална странка увек била уз свој народ и да инсистира на томе да се више никад у Србији ни од једног српског политичара на помене реч "разграничење", већ да се на сваком месту и у свим међународним институцијама врши притисак да се примени Резолуција 1244 Савета безбедности Уједињених нација.

"И никада ниједном српском политичару, нити политичкој странци, нити политичком лидеру, не сме да падне на памет да признају такозвано независно Косово", рекао је Дамјановић.

Позвао је актуелни режим да не чека ни часа, него да затражи од команданта КФОР-а и да почне да врши свакодневни притисак да се изврши повратак српских снага безбедности на Косово и Метохију по Резолуцији 1244.

"Косово и Метохија је Србија. Било је, јесте и биће, јер Косово је срце Србије", рекао је Дамјановић.